Gilde Utrecht heeft een zeer gevarieerd aanbod van rondleidingen. Vanwege de veelheid van thema's hebben we onze wandelingen en fietstochten in de catalogus ingedeeld in een aantal rubrieken, van Architectuur tot Zorg. Standaard duren wandelingen 1,5 uur maar langer is ook mogelijk.
Heeft u specifieke wensen wat betreft inhoud of doelgroep (bijvoorbeeld kinderen of mensen met een lichte beperking), dan maken we graag een rondleiding op maat voor u.
In ons protocol is opgenomen dat wij de Covid-19 maatregelen van de Veiligheidsregio Utrecht volgen. Er kunnen daarom maar een beperkt aantal mensen per gids mee. Bij grotere groepen zetten wij extra gidsen in.
De kosten blijven, ook bij inzet van meerdere gidsen, € 8,00 per persoon met een minimum tarief van € 24,00 per aangevraagde groep.
Kijk in de rubrieken hieronder om te zien welke wandeling - of fietstocht - het beste past bij uw gezelschap. Vul daarna het aanvraagformulier in.
Bijzonderheden kunt u vermelden bij 'Opmerkingen'. Gilde Utrecht kan op aanvraag rondleidingen verzorgen in het Duits, Engels, Frans en Fries.
We ontvangen uw verzoek graag uiterlijk vijf werkdagen voor de gewenste datum. Na ontvangst van het formulier nemen de medewerkers van de balie van Gilde Utrecht contact met u op (meestal op de eerstvolgende werkdag).
Wilt u liever eerst meer informatie, neem dan contact met ons op.
CATALOGUS RUBRIEK BINNENSTAD
De laatste decennia leven we in een samenleving waarbij de overheid zorg draagt voor zijn burgers. Vroeger was dat anders, hoe de zorg nu geregeld is is eigenlijk pas sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog . Maar hoe was het geregeld in de eeuwen daarvoor? Wandel mee met een Gildegids voor deze boeiende en mooie wandeling over zorg en hulpverlening in de binnenstad.
Utrecht stond bekent om zijn zorg- en hulpverlening voor inwoners en binnenkomers. Waar konden de kruisvaarders terugkerend van de kruistocht terecht? Hoe was dat met de reizende pelgrims gesteld op weg naar Santiago del Compostella? Wat gebeurden er met al die ouderloze kinderen? Maar ook de zieken, armen, daklozen en ouderen die hulpbehoeftig waren, hoe was dat geregeld? Waren in de middeleeuwen de pelgrims en kruisvaarders welkom in Utrecht? Was er onderdak voor wezen? Hoe was het gesteld met de ouderen in de stad? Bekommerde men zich om de armen? Allemaal vragen waarop u tijdens deze wandeling een antwoord kunt verwachten!